دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی

حضور ریاست دانشگاه در اجلاس روسای دانشگاه های کشور در معیت رئیس جمهور



نشست رؤسای دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری با حضور رئیس جمهور و وزیر علوم تحقیقات و فناوری

دکتر صادق خزل پور رئیس دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی در اجلاس روسای دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری سراسر کشور با حضور ریاست محترم جمهور  شرکت نمود. این اجلاس، از صبح امروز و در آستانۀ سال تحصیلی جدید، با حضور ریاست محترم جمهور  و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه امیر کبیر آغاز شد. در ابتدا دکتر محمد علی زلفی گل وزیر عتف، بابت پیشرفت علم، فناوری و نوآوری در همه عرصه‌های کشور به یمن پیروزی انقلاب اسلامی، خدای بزرگ را شکرگزاری نمودند. در ادامه به مهم ترین محورهای سخنان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پرداخته می شود. آقای دکتر زلفی گل به سفرهای پر خیر و برکت آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور به تمامی استان‌های کشور که مورد تقدیر رهبر حکیم و فرزانه انقلاب نیز قرار گرفت، اشاره نمود و از ریاست جمهور بابت اختصاص ۵۸ هزار میلیارد ریال برای تکمیل و تجهیز ۷۰۰ هزار متر مربع پروژه های نیمه تمام مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری وابسته به وزارت عتف به طور ویژه تقدیر و تشکر نمود.  

سپس به دستاوردهای درخشان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در رابطه با "تربیت متخصص"، "تولید علم"، "ارتباط با صنعت و جامعه" و "اولویت های اجرایی دانشگاه ها" اشاره نمود. چنان چه تعداد دانشجویان در هنگام پیروزی انقلاب اسلامی، ۱۷۰ هزار نفر(برابر با تعداد دانشجویان دکتری کشور در حال حاضر) بود، اما اکنون این رقم به حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسیده است که 30 درصد از آنها در مقطع تحصیلات تکمیلی(کارشناسی ارشد و دکتری) مشغول به تحصیل می باشند. در زمینۀ "تولید علم"، در سال 2021، ۱۱۰ هزار مقاله در کشور منتشر شده است که حدود ۷۸۰۰۰ مورد از آنها در مجلات تحت نمایه بین المللی انتشار یافته است. در زمینۀ ارتباط با صنعت و جامعه، مبلغ قراردادهای منعقده فراتر از 41 هزار میلیارد ریال می باشد. همینطور اشتغال آفرینی در واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری در سطح مناسبی است، به گونه ای که آنها بیش از ۲۵ هزار شغل ایجاد نموده اند.

در ادامه انجام  13 اقدام برای روسای دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری را مشخص نمود که عبارت اند از:

  • تحقق برنامه‌های تحولی دولت محترم در بخش آموزش عالی و برنامه وزیر عتف به مجلس شورای اسلامی
  • استفاده حداکثری از ظرفیت صندوق تازه تأسیس؛ علوم، تحقیقات و فناوری
  • عملیاتی نمودن بیمه پژوهش و فناوری، براساس آئین نامه تولید دانش بنیان مربوط به وزارت عتف، که اخیراً در هیئت محترم دولت مصوب شده است.
  • حاکم شدن ارزشهای انقلاب بر محیط دانشگاه‌ها(سند دانشگاه اسلامی)
  • پیگیری اختصاص درصد مصوب سهم پژوهش از درآمد ناخالص ملی در برنامه توسعه ششم
  • ارزشیابی مدیران بر اساس میزان عملیاتی نمودن برنامه راهبردی مصوب هیئت امنای هر دانشگاه و برنامه تحولی دولت مردمی
  • کسب حمایت فرابخشی برای مهارت- محور کردن آموزش
  • اولویت دادن به پروژه‌های نیمه‌تمام در بخش عمرانی
  • اختصاص اعتبارات به مؤسسات آموزش عالی بر اساس سرانه دانشجو و استاد، نرخ خدمات محلی، بهره وری و قیمت تمام شده و میزان خدمات رفاهی، ورزشی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی
  • استفاده از اختیارات قانونی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در سیاستگذاری، تأمین مالی و نظارت بر فعالیت‌های این حوزه
  • عملیاتی نمودن آئین نامه دانش بنیان مصوب دولت در حوزه وزارت عتف
  • استفاده از ظرفیت قانون‌های جهش تولید و حمایت از خانواده و جوانی جمعیت

برنامه ریزی و حمایت برای زایش و رویش، واحدهای فناور و شرکت‌های دانش-بنیان، در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد.


تاریخ: ۱۴۰۱/۰۶/۱۰ ۱۹:۰۶ | دفعات بازدید: ۱۳۳۶ بازدید




نظرات



ثبت نظر