برگزاری کرسی آزاد اندیشی با عنوان آشنایی با معنویت های نوظهور

08 12 2024 12:27
کد خبر : 292152
تعداد بازدید : 3062

به گزارش روابط عمومی و پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه، کرسی آزاد اندیشی با موضوع "آشنایی با معنویت های نوظهور" برای اعضای هیأت علمی و یاوران علمی با سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین علی الوندی برگزار گردید.

کرسی آزاد اندیشی با عنوان آشنایی با معنویت های نوظهور در مورخ در ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۳ در سالن جلسات شهید سلیمانی برگزار گردید. در این نشست که با موضوع آگاهی بخشی نسبت به عرفان های نوظهور و کاذب در سراسر کشور و خصوصا استان همدان و شهرستان اسدآباد مورد بحث و گفت و گو قرار گرقت.
 در ابتدای بحث به سیر شکل گیری فرق نوظهور و عرفان های بدلی پرداخته شد و سه مولفه ی اساسی عرفان های مورد علاقه ی استکبار بیان گردید . محوری ترین مساله در عرفان های بدلی میزان حمایت غرب و استکبار از رشد و ترویج آنها است.
 در ادامه، حجت‌الاسلام و المسلمین علی الوندی بیان داشت: طبق تحقیقات موسسات گوناگون حدودا بین ۵ الی ۱۰ هزار معنویت جدید در دنیا به وجود آمده است ،که از این میان حدود ۶۰۰ معنویت دارای شبکه سازی و تشکیلات خاص هستند و از این میزان حدود ۳۰۰ عرفان در ایران وارد شده و به کار و فعالیت خود ادامه می دهد . از بین این ۳۰۰ عرفان ،تنها ۵ عدد از این عرفان ها هستند که فعالیت گسترده ای در کشور داشته و در تمامی نقاط کشور می توان نشانی از آنها یافت. عرفان‌های کاذب در غالب ها و محورهای مختلفی خود را به مردم عرضه می کنند از درمانگری ،موفقیت و ثروت اندوزی تا ورزش و سلامتی و آرامش روان و ... .
 سپس ایشان افزودند: معنویت های نوظهوری که با عنوان درمانگری  به فعالیت مشغول هستند عرفان کیهانی یا حلقه و انرژی درمانی است . عرفان کیهانی با عنوانی چون فرادرمانی و سایمنتولوژی و ....به دنبال درمان کلیه ی بیماری های جسمی و روحی و ...است و این مسائل صرفا در حد ادعا باقی مانده است ‌و حتی یک مورد هم نمی‌توان یافت که از مراجعه به این موارد بهبود یافته و مشکلش حل شده است . انرژی درمانی هم به دنبال درمان با انرژی های مثبت و نهفته است و مدعی است می‌تواند با انرژی های مثبت مشکلات عدیده ی زندگی انسان ها را درمان کرد. در موضوع سلامت و آرامش و ...مهم ترین معنویت یوگا است .یوگای که به گفته ی پدر یوگای ایران آقای موسوی تلقی ورزش صرف از آن اشتباه محض بوده و معنویتی در آن نهفته است . در مساله ی خدمات اجتماعی و موفقت و ثروت اندوزی و ...می‌تواند انجمن های دوازده قدمی و تفکر نوین و قانون جذب و ...را نام برد.
 در انتها پیرامون  نقد و بررسی باستانگرایی  با اعضای هیات علمی به گفت و گو پرداخته شد و از نقطه نظرات اساتید بهره برده شد.


 پایگاه اطلاع‌رسانی و روابط عمومی دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی