دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی

دیپلماسی علمی فعال و مبتکرانه دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی: انعقاد تفاهم نامه با جامعة المصطفي (ص)‌ العالميه



به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی دانشگاه، تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی و جامعه المصطفی العالمیه با حضور آقای دکتر صادق خزل پور رئیس دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی و حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی عباسی رئیس جامعه المصطفی العالمیه(با حکم مقام معظم رهبری(مد ظله العالی))، به همت حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه به امضای طرفین رسید.

 

تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی و جامعه المصطفی العالمیه با حضور آقای دکتر صادق خزل پور رئیس دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی و حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی عباسی رئیس جامعه المصطفی العالمیه(با حکم مقام معظم رهبری(مد ظله العالی))، ، در روز یکشنبه بیست و یکم آبان ماه سال جاری در محل دانشگاه جامعة المصطفي (ص)‌ العالميه به همت حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه به امضای طرفین رسید. این تفاهم نامه با هدف توسعۀ علمی، پژوهشی، فرهنگی و بین المللی و استفاده بهینه از امکانات طرفین به امضا رسید. تفاهم نامه مذکور دارای 6 ماده و 32 بند می باشد.
در ابتدای این نشست، حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی به معرفی سابقه و محورهای فعالیت این دانشگاه پرداختند و بیان داشتند: جامعه المصطفی العالمیه در سال ۱۳۸۷ از ادغام دو مجموعه «سازمان مدارس و حوزه‌های علمیه خارج از کشور» و «مرکز جهانی علوم اسلامی» با دستور مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)، فعالیت خود را آغاز نموده است. رشته های جامعه المصطفی العالمیه در سه محور مشتمل بر علوم اسلامی نظیر فقه، حدیث، تفسیر و تاریخ؛ علوم انسانی همانند روانشناسی، جامعه شناسی، مدیریت، حقوق و ارتباطات؛ زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی نظیر فارسی، عربی، چینی، روسی، هندی، انگلیسی، آلمانی و غیره است. در مجموع، حدود 23 رشته زبان و همچنین بیش از 170 رشته از مقطع کارشناسی تا دکتری در جامعه المصطفی العالمیه وجود دارد. شعبه های جامعه المصطفی العالمیه در داخل کشور مشتمل بر مشهد، تهران، گرگان، اصفهان، تبریز و آشتیان می باشد. همچنین در خارج از کشور دارای شعبه های زیادی است چنان چه در بیش از 50 نقطه جهان، فعالیت می نماید. سپس به تنوع ملیتی بینظیر جامعه المصطفی العالمیه اشاره نمودند: این دانشگاه از 130 ملیت در داخل و خارج از کشور دانشجو دارد که در میان دانشگاه های ایران و حتی جهان، این تنوع ملیتی کم‌نظیر است. همینطور صدها هزار نفر به برکت تحصیل در جامعةالمصطفی با زبان فارسی آشنا شده‌اند که این ظرفیت بزرگ فرهنگی و دارای پیوند قلبی با انقلاب اسلامی، عقبه فرهنگی قدرتمندی برای جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌آید. افزون بر آموزش های حضوری، دانشگاه مجازی المصطفی، دارای دانشجویان زیادی است که در بستر آموزش های از راه دور و مجازی و با بهره گيري از فناوري هاي نوین یادگیری الکترونیکی، فعالیت می نماید. همچنین، موسسه آموزش‌های کوتاه مدت و فرصت‌های مطالعاتی، سالانه به آموزش بیش از 2500 نفر از اساتید، دانشجویان دوره دکتری و پژوهشگران سراسر جهان و از ادیان و فرهنگ های مختلف می پردازد. وی شخصیت‌هایی همچون سیدجمال‌الدین اسدآبادی را مُعَّرف الگوهای اسلامی در برابر الگوی تمدن مادی دانست و تصریح کرد: برخی تصور می‌کنند مشکل ما با غرب تنها در موضوعات سیاسی است؛ درحالی که این مشکل تمدنی و بنیادین است. تمدن مادی مدعی پایان تاریخ و برچیده شدن بساط اخلاق، عدالت و معنویت در جهان است و نتیجه‌هایی همچون استعمار، نسل‌کشی و نابودی بنیان خانواده را به بار آورده است. رئیس جامعه المصطفی با تأکید بر خستگی بسیاری از مردم در سراسر جهان از عواقب تمدن مادی، تأکید کرد: یکی از مهمترین سنگرها در این مقابله تمدنی، مراکز علمی و دانشگاهی ما هستند که باید راهنمای جوامع اسلامی باشند. امثال سید جمال‌الدین اسدآبادی نیز در فعالیت‌های خود به این حقیقت توجه داشته و تنها راه حل پیروزی را اتحاد جهان اسلام می‌دانستند.

سپس آقای دکتر خزل پور رئیس دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رئیس جامعةالمصطفی و توسعه ارتباطات و تعاملات این دانشگاه با جامعه المصطفی العالمیه اظهار داشتند: جامعه المصطفی یکی از مهم ترین مراکز راهبری و سرمایه های ارزشمند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که با تدابیر عالمانه و آینده نگرانه و دوراندیشی رهبر فرزانه و اندیشمند انقلاب اسلامی شکل گرفته است. امروزه تأسیس جامعه المصطفی بواسطه جذب دانشجویان خارجی، برگزاری همایش ها و کنفرانس های بین المللی و ترویج زبان فارسی به یکی از مهم ترین ابزارهای قدرت نرم ایران عزیز تبدیل شده که سهم انکارناپذیری در دیپلماسی عمومی کشور دارد. چرا که دانشجویان و فارغ التحصیلان جامعة المصطفی سفیران تمدن ایران اسلامی در اقصی نقاط جهان و در میان مذاهب و فرهنگ های گوناگون هستند. سپس ایشان به سابقه دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی و زمینه های روابط متقابل این دانشگاه با جامعه المصطفی العالمیه پرداختند که در گام اول متمرکز بر سه حوزه می باشد: تدوین سرفصل و تأمین اساتید برای رشته های زبان های چینی، هندی و روسی؛ نقش آفرینی جامعه علمی جامعه المصطفی در چهارمین همایش سیدجمال الدین اسدآبادی؛ برگزاری کارگاه های معرفت افزایی و دانش افزایی با محوریت اساتید جامعه المصطفی.

 

 


تاریخ: ۱۴۰۲/۰۸/۲۲ ۰۹:۰۸ | دفعات بازدید: ۳۲۸ بازدید




نظرات



ثبت نظر