دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی

پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای چهارمین کنگره ملی بیداری و احیای تمدن اسلامی بر مبنای اندیشه های سیدجمال الدین اسدآبادی



به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی دانشگاه، جناب آقای دکتر محمد علی زلفی گل وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری، پیامی برای چهارمین کنگره ملی بیداری و احیای تمدن اسلامی بر مبنای اندیشه های سیدجمال الدین اسدآبادی ارسال نمودند.متن پیام جناب آقای دکتر محمد علی زلفی گل وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری توسط آقای دکتر صادق خزل پور رئیس دانشگاه قرائت گردید. متن پیام به شرح زیر می باشد:

هنگامی که خوابی گران بر گسترۀ پهناور جهان اسلام سایه افکنده بود و رنگ سیاهی، ترس و سکوت بر همه جا سایه افکنده بود، سیدجمال الدین اسدآبادی چون مردی از خویشتن برون آمد. او سکوت­ها را در هم شکست، خواب­ها را آشفته ساخت، سیاهی­ها را پراکنده نمود و ترس را بی­معنا ساخت. سیدجمال الدین اسدآبادی مشعل آتش بیداری اسلامی را روشن نمود به جای اینکه بر روی خاکستر بیاساید. نفوذ کلامش از جبل الطارق تا جاوه، از تهران تا دهلی و از قاهره تا استانبول گسترده بوده است، از ساحل شمالی آمویه تا دامنۀ اهرام را بیدار کرد، از صخره های درۀ بدخشان تا پایه­های جامع الازهر را به حرکت درآورد. بر این اساس، سیدجمال الدین اسدآبادی نامی بلند آوازه و شخصیت برجسته­ای در تاریخ بیداری اسلامی است و همانند گوهری است که گوهرشناس نمی­تواند بهایی برای او تعیین نماید. سیدجمال الدین اسدآبادی یک بیدارگر ایرانی با تفکر جهانی است که مطرح کننده، به وجود آورنده و آغازگر بازگشت به حاکمیت اسلام و نظام اسلامی در عصر معاصر است. چنان چه، عملکرد و تأثیرگذاری ایشان مورد تمجید بزرگان تاریخ قرار گرفته و با شکوه و عزت از او یاد کرده­اند.  امام خامنه ای(مد ظلله العالی) او را به بزرگی ستوده است، شهید مطهری، او را سلسله جنبان نهضت­های اصلاحی صد سالۀ اخیر نامیده است، ارنست رنان او را با ابن سینا و ابن رشد مقایسه نموده و شیخ آقا تهرانی بزرگ، پایه­اش را به " اعاظم فلسفه" رسانده است.

جغرافیای فکری او کل جهان اسلام بود و در ایران، افغانستان، هندوستان، مصر و ترکیه ندای بیداری اسلامی و وحدت اسلامی می­داد. زیست و سیرۀ سیدجمال الدین اسدابادی با وحدت اسلامی و اتحاد اسلامی عجین شده است، چنان چه نام او و تقریب مذاهب تداعی­گر یکدیگرند. چرا که او عالمانه و عامدانه، مذهب و ملیت خود را برای این هدف بزرگ، پنهان نمود. هدف سیدجمال، ایجاد رستاخیزی در نظامات فکری و زیستی مسلمانان با هدف احیای عظمت آنها و نجات مسلمانان از استعمار و استبداد بود.

تکریم و بزرگداشت علما و بزرگان دین مبین اسلام، از راهبردهای مهم تحقق دانشگاه اسلامی و نوعی الگوسازی برای نسل جوان جامعۀ امروز می باشد. در این میان، اقدام شایسته و بایسته دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی در راستای رسالت خود مبنی بر مرجعیت­سازی و الگوسازی علماء برای جوانان و حرکت بر مدار دانشگاه اسلامی، در آستانه صد و بیست و هفتمین سالروز درگذشت عالم شهید سیدجمال الدین اسدآبادی طلایه­دار و پیشگام بیداری اسلامی، اقدام شایسته و قابل تقدیری است. در واقع، برگزاری چهارمین همایش ملی بیداری و احیای تمدن اسلامی بر مبنای اندیشه های سیدجمال الدین اسدآبادی جهت نکوداشت این شخصیت برجسته، برای جامعه به خصوص مردمان ولایتمدار دیار اسدآباد، الهام‌بخش است. در پایان از دست‌اندرکاران برگزاری این همایش ارزشمند به خصوص دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی، به طور ویژه تقدیر و قدردانی می­نمایم و توفیقات روزافزون همۀ شرکت‌کنندگان عزیز به خصوص استادان، پژوهشگران، طلاب و دانشجویانی که در این همایش علمی حضور دارند، را از درگاه خداوند متعال مسألت دارم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

محمد علی زلفی گل

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

 

 


تاریخ: ۱۴۰۲/۱۲/۱۷ ۲۳:۱۲ | دفعات بازدید: ۱۷۳ بازدید




نظرات



ثبت نظر