به گزارش روابط عمومی و پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه، به مناسبت هفته دفاع مقدس، نشست بصیرت افزایی با عنوان نقش رزمندگان اسدآباد در دوران دفاع مقدس روز یکشنبه ۱ مهر ماه سال ۱۴۰۳ با سخنرانی سردار رضا میرزایی برگزار گردید.
برگزاری نشست بصیرت افزایی با عنوان نقش رزمندگان اسدآباد در دوران دفاع مقدس - دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی
برگزاری نشست بصیرت افزایی با عنوان نقش رزمندگان اسدآباد در دوران دفاع مقدس
در ابتدای این نشست که به مناسبت هفته دفاع مقدس برای اعضای هیأت علمی و یاوران علمی دانشگاه برگزار گردید، دکتر صادق خزل پور رئیس دانشگاه ضمن تبریک هفته وحدت و میلاد پیامبر رحمت و امام صادق(ع) و گرامیداشت هفته دفاع مقدس، بر فداکاری و ایثار رزمندگان دفاع مقدس تاکید نمود و تاکید کرد امنیت و آرامش امروز کشور مدیون آنهاست. سپس به اعضای هیأت علمی تاره وارد تبریک عرض نمود و به مهمانان جلسه نظیر آقای مرادی منظور معاون فرهنگی سپاه ناحیه اسدآباد و آقای حاج خداداد رجبی از یادگاران و جانبازان دفاع مقدس اسدآباد خوش آمد گفت.
پس از آن سردار رضا میرزایی مسئول راویان استان همدان از یادگاران دفاع مقدس، خود را بخشی از تاریخ اسدآباد دانست و بیان داشت: علت شروع جنگ تحمیلی، خارج شدن ایران از سلطه آمریکا بود. هنگامی که دست آمریکا از غارت منابع کشور کوتاه شد، جنگ را بر کشور تحمیل نمود. آمریکا ۷۰ هزار مستشار نظامی در ایران داشت. همچنین آمریکایی ها، گروه های تجزیه طلب در خوزستان و کردستان و موجی از ترورها را در کشور به راه انداختند. در همین راستا سفارت آمریکا تغییر کاربری داده بود و به پایگاه براندازی نظام تبدیل شده بود. بر همین اساس سفارت آمریکا به عنوان یک لانه جاسوسی تسخیر شد و بدین وسیله و به تعبیر امام (ره)، «انقلاب دوم» در کشور انجام شد.
هنگامی که به ایران حمله شد کشور درگیر مقابله با گروه های تجزیه طلب بود، سپاه هنوز مجهز به ادوات نظامی نبود و قوای نظامی کشور هنوز تثبیت نشده بود. با همین پیش فرض ها، صدام را تحریک نمودند که با حمله به ایران، به آسانی پیروز خواهد شد. هدف اول آنها، تصرف خوزستان و مناطق نفت خیز و جدا کردن آنها از ایران و سپاس تجزیه کشور بود.
در گام اول ۱۵ هزار کیلومتر مربع از خاک کشور را تصرف نمودند. شهرهای قصرشیرین، دهلران و مهران و بخشی از خوزستان به تصرف دشمن درآمد. پس از آن خرمشهر سقوط کرد. آبادان محاصره شد و ما در آبادان، وضعیت امروز غزه را به وضوح تجربه کردیم. در غرب کشور، عراق در دروازه های گیلانغرب زمین گیر شد.
رزمندگان اسدآباد در کردستان مثل نور میدرخشیدند. در عملیات ۱۱ شهریور با فرماندهی علیرضا خزایی در بازی دراز درخشیدند و اجازه ندادند شهر سرپل ذهاب سقوط کند. سردار شهید علیرضا خزایی، شهیدان حاج قربان جمور، محمد رضا صفری، محمد عباس قهرمانی، معصوم علی علیپور، علی اکبر گلزاری و ... از جمله مهم ترین دلاوران این نبرد بودند. سردار قهاری سعید از تشکیل دهندگان سپاه همدان، نقش مهمی در دوران دفاع مقدس داشت. هر جایی خطری بود، قهاری سعید داوطلب آن بود و در تمام عملیات ها شرکت نمود. در کردستان بین شیعه و سنی، وحدت بی نظیری ایجاد کرد. در عملیات کربلا ۵ شرکت داشت. برادران جمور نقش مهمی در عملیات کربلای ۵ در شلمچه داشتند و دلاوری ها کردند. فتحعلی رستمی، همتعلی رجبی، محمدعلی زیوری و ابراهیم مولوی از جمله بیسیمچی های اسدآبادی کسانی بودند که در شلمچه جنگیدند. حاج خداداد رجبی ، هوشنگ رحیمی و دکتر ابراهیم مولوی از جانبازان سرافراز اسدآباد هستند. محمد رسول رضایی، حبیب الله لطیفی، عباس کاظمی، نورمحمد عبدکوند و محمد علی عبدکوند، مراد قلی کوروند و ارسلان کوروند، شیرحسین فرامرزی و هوشنگ فرامرزی، فتحعلی رستمی و علی اکبر رستمی، از دیگر شهیدان سرافراز اسدآباد هستند.
در نهایت، سردار میرزایی یادآوری نمود شکل جنگ تغییر کرده است و امروز اساتید دانشگاه افسران جنگ نرم هستند و باید نقش مهم خود را در بالندگی نطام به خصوص در بعد فرهنگی آن، ایفا نمایند.
پس از آن، حاج خداداد رجبی از جانبازان و یادگاران دفاع مقدس به بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس به خصوص عملیات والفجر ۴ پرداخت.
پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی