حوزه دانشجویی - مدیریت امور دانشجویی
حوزه دانشجویی
از آنجا که هدف اصلی از تأسیس دانشگاهها، آموزش دانشجویان و شکوفایی استعدادهای افراد جامعه است و انجام این مهم، ارتباط نزدیک با نحوه زندگی و فعالیتهای اجتماعی و معیشتی آنان دارد، لذا مدیریت دانشجویی در دانشگاه ها، با فراهم ساختن زمینه مناسب و مساعد برای تأمین رفاه دانشجویان، کمک مؤثری در راستای تحقق اهداف آموزشی کشور انجام میدهد.
این مدیریت شامل حوزه های خدمات دانشجوئی(خوابگاه و تغذیه)، صندوق رفاه دانشجویان، کمیسون موارد خاص و کمیته انضباطی می باشد. که شرح مختصر فعالیتهای آن در زیر ارائه می گردد.
ايــن وظايــف و اقدامــات مهــم كــه همــواره تـلاش در جهت رضايت مندي دانشجويان را بـا خود بههمراه دارد، توسط كارشناسان پرتلاش ايـن حـوزه انجـام میگیرد.
این مدیریت شامل حوزه های خدمات دانشجوئی(خوابگاه و تغذیه)، صندوق رفاه دانشجویان، کمیسون موارد خاص و کمیته انضباطی می باشد. که شرح مختصر فعالیتهای آن در زیر ارائه می گردد.
حوزه دانشجویی
امور دانشجويي دانشگاه از ابتدای روزهــاي شكل گيري دانشگاه بهعنوان يكي از مهمترين حوزههـا، در كنار ساير واحدهــاي آموزشي و پژوهشي تشکیل شد. با توجه شکل شکل شماره 1 مدیریت دانشجویی دارای زیرمجموعه های متعددی میباشد بطور کلی می توان وظایف، اهداف و برنامه های مدیریت امور دانشجویی را به اختصار به شرح زیر بیان کرد:
- هماهنگی و همکاری با مدیریت آموزش و سایر ادارات ذیربط در مقطع ثبتنام دانشجویان
- صدور کارت دانشجویی
- همکاری با بخش فرهنگی در برگزاری مراسم علمی و فرهنگی در خوابگاهها
- برگزاری دوره ای کميسيون موارد خاص دانشگاه با رويکرد حفظ و صيانت از قوانين و آيين نامه ها و آسيب شناسي علل ورود پرونده دانشجويان به کميسيون
- انعکاس نظارت و پيشنهادات دانشجويان به مقامات مسئول دانشگاه
- نظارت بر حسن اجرای فعالیتهای ادارات تابعه (امور خوابگاهها، تغذیه، رفاه و ....)
- برگزاری دوره ای شورای دانشجویی دانشگاه
- پیگیری انتخاب پیمانکار مناسب برای سلفسرویس و خوابگاههای دانشجویی
- تهیه و تنظیم قراردادهای پیمانکاری بخش های مختلف مرتبط با امور دانشجویی
- نظارت بر تهیه و تدارکات مواد غذایی مورد نیاز رستوران های دانشگاه
- کنترل کیفیت و کمیت مواد غذایی دانشجویان و برنامه غذایی و رعایت اصول بهداشتی در تمامی مراحل پخت و پز
- نظارت بر عملکرد پیمانکار رستورانهای دانشگاه در تمامی مراحل، از خرید و تهیه مواد غذایی تا نگهداری و پخت و توزیع غذا هم در دانشگاه و هم در محیط خوابگاه
- انجام هماهنگی با مرکز بهداشت و نظارت بر عملکرد سلفسرویس و بوفه دانشجویی
- انجام هماهنگیهای لازم جهت رفع نواقص سلفسرویس و بوفههای دانشجویی با افراد ذیربط
- تهیه برنامه غذایی دانشجویان و ارائه به پیمانکار مربوطه
- مدیریت خوابگاههای دولتی و نظارت و کنترل خوابگاههای خودگردان
- بررسی و اتخاذ تصمیم در خصوص دانشجویان واجد شرایط برای اسکان در خوابگاه
- پیگیری و رفع مشکلات مختلف دانشجویان ساکن در خوابگاهها
- نظارت بر عملکرد سرپرستان و مدیران خوابگاهها به منظور رعایت دستورالعملها و پروتکل های خوابگاه داری (مدیرت ورود و خروج، ایمنی، بهداشت و ...) و بهبود سطح رفاه دانشجویان در محیط خوابگاه
- هماهنگیهای لازم جهت تخلیه خوابگاهها در پایان هر ترم و تعطیلات تابستانی
- بررسی و پیشنهاد اجاره محلهای جدید برای خوابگاه دانشجویی
- رسیدگی و پیگیری امور مربوط به موضوعات مختلف صندوق رفاه دانشجویان و بهبود و ارتقا عملکرد واحد تسویه حساب دانشجویی
- ثبتنام انواع وامهای دانشجویی و پیگیری پرداخت توسط صندوق رفاه دانشجویان
- ايجاد تسهيلات لازم و همچنين تشويق و ترغيب دانشجويان و کارکنان دانشگاه جهت شرکت در فعاليتهاي ورزشي
- نظارت بر امور نگهداري و بهره برداري از تاسيسات و امکانات ورزشي دانشگاه با همکاري واحدهاي ذيربط
- برنامه ریزی برای تعیین و نظارت برکار دانشجویی در بخش های مختلف دانشگاه
- انجام بیمه حوادث دانشجویی کلیه دانشجویان دانشگاه
- برگزاری دوره ای شورای انضباطی بدوی و تجدید نظر دانشگاه
- رعایت/ پیگیری/ عملیاتی کردن و .... مصوبات کمیته انضباطی در مورد دانشجویان
ايــن وظايــف و اقدامــات مهــم كــه همــواره تـلاش در جهت رضايت مندي دانشجويان را بـا خود بههمراه دارد، توسط كارشناسان پرتلاش ايـن حـوزه انجـام میگیرد.
